Ga naar de inhoud

Geen dieet maar wat dan wel

Geen dieet maar wat dan wel?

Diëten werken niet voor je. Dat heb je inmiddels wel vastgesteld. Ze zijn niet te vol te houden, je valt steeds terug in oude gewoontes én je komt er van aan.

En dat is ontzettend frustrerend en teleurstellend. Het maakt je radeloos, ben ik nou zo’n hulpeloos geval?

Maar wat als JIJ niet het probleem bent maar het dieet?

In mijn nieuwe webinar ‘Geen dieet maar wat dan wel?’ geef ik je graag een inkijkje in waarom het steeds niet lukt en mis gaat. Tipje van de sluier: het ligt niet aan jouw kunnen.
Er zullen een hoop puzzelstukjes op z’n plaats gaan vallen en ik laat je uiteraard ook zien wat het alternatief is.

Want ik kan me heel goed voorstellen dat je, waar je tegenaan loopt op eetgebied, nu eindelijk eens opgelost wilt hebben. Dat je geen strijd meer met eten wilt én jezelf.

Kijk je mee?

Dit is wat voor jou als:

->Je al jarenlang aan het struggelen bent met eten en je gewicht.
->Je al vanalles geprobeerd hebt zonder succes (en denkt dat dit vooral aan jou ligt).
->Jij hebt vastgesteld dat dit niet de manier is, dat je iets anders nodig hebt, maar wat?

En wellicht herken je je ook hier in:

->Eten is niet leuk meer. Alles wat je eet is fout en je bent er steeds mee bezig.
->Je hebt het gevoel dat je geen grip meer hebt op wat je eet. Je bent of streng of ‘gaat los’. De balans is kwijt.
->Je wilt weer normaal gaan eten, geen (vr)eetbuien meer hebben of snoepen/snacken als je niet lekker in je vel zit wat het alleen maar erger maakt.
->Je wilt je bovendien weer goed voelen over jezelf, minder onzeker zijn en jezelf kunnen accepteren als je in de spiegel kijkt.

En dit komt aan bod:

1. Waarom het steeds niet lukt. (En dat heeft niets met geen discipline hebben te maken)
2. De invloed van de dieetcultuur op hoe je eet en over jezelf denkt.
3. Het alternatief en wat het je kan brengen.


geen dieet maar wat dan wel

Wie ben ik?

Hé, mijn naam is Ilona Roepen en ook ik heb me in het verleden bezig gehouden met diëten. Omdat ik in mijn ogen niet voldeed aan het plaatje. Omdat ik niet tevreden was met mezelf en met hoe ik eruit zag. Ik vond mezelf niet de moeite waard. Maar als ik afgevallen zou zijn, dán zou ik gelukkig zijn, zou ik erbij horen en dan kwam alles goed.

Vele jaren later heb ik hierin het nodige geleerd en ondervonden.

Afvallen is niet heiligmakend, je gaat jezelf niet ineens zomaar geweldig vinden en er verandert heel vaak ook niets in je eetgedrag, in waar je nu echt tegenaan loopt.

Daarbij had het er bij mij ook toe geleid dat mijn relatie met eten alleen maar ingewikkelder was geworden. Ik was dan wel ‘slank’ maar had steeds de angst om weer aan te komen en de behoefte om mijn eten te controleren.

Al deze nieuwe kennis en ervaringen zorgde ervoor dat ik de aanpak in mijn praktijk ook wilde veranderen. Want ook daar zag ik dat diëten, afvalpoging na afvalpoging doen, heel veel vrouwen meer kwaad deed dan goed.

Tijd dus voor een nieuwe wind. Voor een nieuwe kijk. Die je helpt dat diëten voorgoed uit je leven te verbannen zodat jij écht kunt gaan leven, er rust komt. En dat is spannend, maar in de situatie blijven zitten waar je nu in zit is ook geen optie, toch?

Are you in?! Ben jij klaar om de regie terug te pakken op je eetgedrag EN je leven? Wil jij je weer goed voelen over jezelf en je lichaam en de strijdbijl met eten begraven? Ik help je daar graag bij!