Ga naar de inhoud

Een fijne relatie met eten en jezelf

Helaas neem ik op dit moment geen nieuwe cliënten aan. Neem vooral een kijkje op deze pagina waar je coaches vindt, die op dezelfde wijze werken als ik.


Je hele leven lang ben je al bezig met afvallen.
Alle diëten heb je zo’n beetje geprobeerd.
Het maakt je moedeloos en ongelukkig omdat je geen uitweg meer ziet.
Daarbij ben je niet blij met wat je in de spiegel ziet.
Maar ook niet met hoe je je gedraagt op eetgebied.
Snaaien, (vr)eetbuien hebben, steeds de behoefte voelen om te eten, er de hele dag mee bezig zijn, is je helaas niet onbekend.

Maar hoe fijn zou het zijn als:

Je die strijd niet meer hoeft te voeren?
Dat jij de regie terug kunt pakken op wat je wanneer eet en hoeveel.
Dat je je weer zelfverzekerd voelt en lekker in je vel.
Dat je rust ervaart rondom eten en zonder schuldgevoel kunt genieten.
Dat jij een leven kunt leiden dat niet meer draait om calorieën en je gewicht.

Hoe zou je leven er dan uitzien? Wat zou je dan wel doen of durven? Hoe zou je je voelen? En welke relatie met eten heb je dan?

Eetgedragcoach Ilona Roepen

En dat is ECHT mogelijk! Maar dan gaan we het wel anders aanpakken.
Met mijn ‘Fijne relatie met eten en jezelf’ traject.

Review Anoniem
“Deze aanpak zorgt er voor dat ik voor het eerst sinds jaren weer echt kan genieten van eten zonder me schuldig te voelen. Daarnaast denk ik bewust na over wat ik wanneer ga eten maar zonder beperkingen. Ik zit nu al beter in m’n vel dan voordat ik met het traject begon.”

Het is tijd voor een andere aanpak

Gezonde relatie met eten ontwikkelen

Wat je zou moeten eten of doen (of niet meer doen) weet je best, maar op de een of andere manier lukt het je gewoon niet. En dus is het belangrijk dat we gaan kijken naar waar hem dat in zit. Waarom het bij jou steeds ‘mis’gaat. Welke rol eten in jouw leven is gaan spelen.

Hier gaan we, naast jouw eetpatroon, mee aan de slag. Niet langer staat een dieet en jouw gewicht centraal maar je manier van denken en het ontwikkelen van een fijne, relaxte relatie met eten én jezelf!

Zodat jouw leven niet langer in het teken staat van diëten en lijnen, afvallen en weer aankomen en alle ellende die daarmee gepaard gaat. Zodat eten niet langer een issue is. Word weer blij met jezelf en je lichaam!

Gun jezelf de tijd en ruimte om het nu eens echt anders aan te pakken. Ga voor een duurzaam resultaat met mijn ‘Fijne relatie met eten en jezelf’ traject.

Herken jij een aantal van deze punten ?

Op maandag begin je echt, maar na een of twee weken ben je alweer afgehaakt.
Periodes van te veel eten wisselen zich af met streng zijn en jezelf van alles verbieden.
Je denkt in ‘goed en slecht’ en je voelt je schuldig of hebt gefaald als je iets gegeten hebt wat ‘niet mag’.
Je gooit dan de handdoek in de ring en eet alles waar je zin in hebt want ‘wat maakt het allemaal uit, het is nu toch al verpest, dit gaat me nooit lukken’.
Je eet vaak om je beter te voelen. Na een rotdag, omdat je moe bent, het druk hebt gehad, uit verveling of omdat je ‘het nu wel verdiend hebt’. De momenten in de avond zijn het lastigst of die aan het eind van de middag.
Het lukt je dan niet om het bij 1 koekje (of 2) te houden of om te stoppen met snoepen. En die zak chips kan maar beter niet in huis zijn.
Soms sla je dan maar tussendoortjes over, terwijl je wel honger hebt, om zo calorieën te besparen.
Je mist misschien ook balans in je leven. Je hebt het altijd druk (er is altijd wel wat) en tijd voor ontspanning, voor jezelf schiet er vaak bij in.
Je bent heel goed in het zorgen voor anderen, maar dat ook voor jezelf doen, dat is dan toch wat lastiger.
Je merkt dat je regelmatig niet happy bent met jezelf. Je twijfelt aan je kunnen, voelt je onzeker en wat je in de spiegel ziet staat je al helemaal niet aan.

Dan is het ‘Fijne relatie met eten en jezelf’ traject echt wat voor jou!

“Leef niet langer volgens de regels van een dieet maar ga weer luisteren naar je eigen behoeftes”

Wat mag je verwachten

Niet: Een nieuw dieet zonder blijvend resultaat.
Wel: Inzicht krijgen in waarom het steeds misgaat en daar nu eindelijk eens iets in veranderen.

Niet: Te streng zijn, jezelf vanalles verbieden.
Wel: Een fijn eetpatroon ontwikkelen waarbinnen je alles mag eten, zonder schuldgevoelens of doorslaan in.

Niet: Een gevoel van falen als je iets ‘verkeerds’ gegeten hebt of angst hebben dat je dan aankomt.
Wel: Weer zorgeloos kunnen genieten van eten.

Niet: Alleen maar gericht op voeding en je gewicht.
Wel: Centraal staat jouw relatie met eten en jezelf. Je eetpatroon is hier een onderdeel van.

Niet: Ik haal het maar niet in huis want anders gaat het op.
Wel: In huis hebben wat je lekker vindt en ermee om kunnen gaan.

Niet: Een hele reep chocola opeten.
Wel: Het bij die portie kunnen houden die jij prettig vindt.

Niet: Als je je rot voelt, verdrietig, je verveelt, of omdat je het ‘verdiend’ hebt naar eten grijpen.
Wel: Op een effectieve manier met je emoties leren omgaan en daarmee ook nog eens lekkerder in je vel komen te zitten.

Niet: Ik handel naar gedachtes als ‘nu is mijn dag verpest’ en ‘eentje kan wel’.
Wel: Ik herken ze en ga er niet langer in mee. Ik ben de baas over mijn eetgedrag.

Niet: Ik eet volgens een voedingsschema.
Wel: Ik eet wat IK wil, wanneer ik wil en hoeveel ik wil door weer te luisteren naar mijn eigen honger- en verzadigingsgevoel.

Niet: Mezelf naar beneden halen of mezelf niet de moeite waard vinden.
Wel: Ik vind mezelf de moeite waard, ik voel me krachtig, zorg goed voor mezelf en ben tevreden met mijn lichaam.

Dan ontwikkel je een fijne, relaxte relatie met eten en jezelf, waar je de rest van je leven profijt van zal hebben!

Review L.
Ik heb veel geleerd en ben nu zo gelukkig en tevreden over mezelf. Voel me super goed en mijn relatie met eten is ontzettend veranderd. Wat eerst niet mocht of kon is nu gewoon mogelijk. Hierdoor zijn de eetbuien zoveel minder en zijn er veel minder verleidingen. Bedankt Ilona dat je me geleerd hebt anders te denken en naar mezelf te kijken. Hoop dat je hier vele anderen bij mag helpen.

De opbouw van het traject

Voeding

Niet langer zijn de regels van een dieet het uitgangspunt maar hoe jij de rest van je leven wilt eten. Passend bij jouw voorkeuren. Én hoe jij daar een gezonde balans in weet te vinden, zonder schuldgevoel.
Leer weer luisteren naar je eigen honger- en verzadigingssignaal. Dan eet je niet te weinig en ook niet te veel. Ontdek ook wanneer er sprake is van echte honger en wanneer er iets anders meespeelt. Ga voor een normaal en volwaardig basiseetpatroon met de nodige genietmomenten. Waar je echt de tijd voor vindt én neemt.

Eetgedrag

Ontdek hoe jij voortaan die (eet)keuzes kunt maken die je wilt maken. Krijg inzicht in hoe jouw eigen gedachtes van invloed zijn en hoe je daarmee om kunt gaan. Leer hoe jouw brein werkt en hoe je dit in je voordeel kan gebruiken. Hierdoor pak je wel de regie en laat je je niet langer leiden door dat stemmetje in je hoofd. Ik help jou bij de problemen die jij op eetgebied ondervindt. Of dat nu gaat om veelvuldig snaaien, het hebben van eetbuien, eten uit emotie of meer rust rondom eten willen ervaren.

Zelfzorg

Is er voldoende balans in je leven? Als het gaat om verplichtingen en je eigen behoeftes? Haal je hier voldoening uit? Ken jij je behoeftes en kom je daaraan tegemoet? Geef jij goed je grenzen aan? Slaap je voldoende en neem je op tijd rust? Beweeg jij op een manier die je prettig vindt? En hoe ga jij om met negatieve emoties? Mogen ze er zijn of ga je ze uit de weg door bijvoorbeeld te eten? Hier draait echte zelfzorg om!
En in hoeverre accepteer, respecteer en waardeer jij jezelf? Of is dit afhankelijk van het getal op de weegschaal?
Allemaal onderwerpen die van invloed zijn op jouw eetgedrag, relatie met eten en welbevinden. En daarom besteden we er, afhankelijk van jouw wensen, ook aandacht aan.

Iedereen is anders. Daarom kijken we naar jouw situatie. Samen bepalen we welke onderwerpen voor jou belangrijk zijn om aan bod te laten komen. Met als hoofddoel het ontwikkelen van een fijne relatie met eten en jezelf. En daar heb jij je leven lang profijt van.


1. Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Vooraf maken we kennis en kijken we of er een klik is. Ik vind het namelijk erg belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij mij als coach. Je vertelt waar je tegenaan loopt, waar je naar op zoek bent en ik wat ik voor je kan betekenen en wat het traject inhoudt. Zo bepalen we samen of het bij je past en weet jij waar je aan toe bent. Mijn traject is namelijk geen quick fix maar gericht op blijvende verandering en dat vraagt tijd en 100% inzet.

2. Dan beginnen we met het ‘Goed van start’ gesprek

Je hebt het intakeformulier ingevuld en dit gaan we bespreken. Zodat ik jou nog beter leer kennen en we het traject kunnen uitstippelen aan de hand van de onderwerpen die voor jou belangrijk zijn. Je krijgt een werkboek mee met informatie, nieuwe inzichten en opdrachten om thuis door te lezen. De eerste kwartjes beginnen te vallen en je gaat met een geheel nieuwe kijk enthousiast van start.

3. Daarna volgen 6 coachingsgesprekken van ca. 45 minuten

Waarin we onder andere jouw vorderingen, leermomenten, de opdrachten en oefeningen bespreken. Stap voor stap werken we aan verandering op lange termijn. Op eetgebied, eetgedrag, mindset, zelfacceptatie en zelfzorg. Werk samen met mij aan die fijne, relaxte relatie met eten en jezelf.

4. Werkboek, oefeningen, stappenplannen en onbeperkt mail- of WhatsApp contact

Als bonus ontvang je een prachtig werkboek met informatie, nieuwe inzichten en opdrachten, maar ook andere oefeningen en stappenplannen zodat je buiten de gesprekken om verder kunt. En loop je dan ergens tegenaan dan kan je me altijd via de mail of WhatsApp een berichtje sturen. Ook als het traject erop zit! Ik blijf namelijk graag met mijn klanten in contact zodat ik ze, als ze ergens tegenaan lopen, zo weer op weg kan helpen. Ook na het traject dus.

Woon je niet in de buurt dan kunnen de gesprekken ook online plaatsvinden. Ik heb hier goede ervaringen mee. Het werkboek wordt dan gewoon naar je opgestuurd.

Werkboek gezonde relatie met eten en jezelf

“Laat jouw gewicht niet langer jouw geluk bepalen !”

Start nu met het ‘Fijne relatie met eten en jezelf’ traject en laat de strijd met eten en de kilo’s achter je.

Jouw investering

We gaan samen 3 tot 4 maanden aan de slag. Jouw eenmalige investering voor deze levensveranderende transformatie is
€ 384,- In termijnen betalen is ook mogelijk.

En dit omvat:

* Het ‘Goed van start’ gesprek wat zo’n 75-90 minuten zal duren.
* 6 coachingsgesprekken van 45 minuten.
* Als BONUS het boek ‘Op weg naar een gezonde relatie met eten en jezelf’ (t.w.v. € 19,95 euro).
* Diverse andere stappenplannen, opdrachten en oefeningen.
* Gratis toegang tot online trainingen in de Health Coach Ilona academie als je hier behoefte aan hebt.
* Onbeperkt mail- en WhatsApp contact.

De gesprekken kunnen ook online plaatsvinden als je niet in de buurt woont. Ik heb hier goede ervaringen mee.


Over mij

“Je gewicht zegt helemaal niets over je gezondheid en AL HELEMAAL NIETS over jouw waarde als persoon”

Hoi, ik ben Ilona Roepen, eetgedragcoach en ook ik heb me in het verleden bezig gehouden met diëten. Omdat ik in mijn ogen niet voldeed aan het ‘perfecte’ plaatje. Omdat ik niet tevreden was met mezelf en met hoe ik eruit zag. Maar het is mede daardoor dat mijn relatie met eten onder druk kwam te staan. Ik voelde me schuldig na het eten van iets “ongezonds” en had de angst om aan te komen.

Door o.a. mijn (di)eetregels stap voor stap los te laten heb ik een veel relaxtere relatie met eten gekregen. En dat geeft veel meer rust en vrijheid!

Ook ben ik met mezelf aan de slag gegaan. Door mezelf meer te waarderen (ik ben goed genoeg!), door meer te leven op de manier die ik belangrijk vind en beter voor mezelf te zorgen, voel ik me gelukkiger en sterker dan ooit. Mijn gewicht is een veel minder prominente rol in mijn leven gaan spelen en staat nu los van mij als persoon, los van wie ik ben.

En natuurlijk heb ook ik nog steeds stappen te zetten als het gaat om mijn relatie met eten en mezelf, dat zal zo blijven, je bent nooit uitgeleerd, maar ik kan wel zeggen dat ik nu een stevige, fijne basis heb om op voort te bouwen.

Ik weet dus als geen ander hoe jij je voelt en hoe lastig de strijd met eten en jezelf kan zijn. Maar ik weet ook wat je kan doen om dat achter je te laten. En dat heb ik samengevoegd in dit mooie traject.

Ik heb daarnaast diverse opleidingen gevolgd bij o.a. voedingspsycholoog Diana van Dijken en ben trots lid van haar werkgroep de ‘Psychologie van eetgedrag’. Intuitiëf eten en ACT zitten in mijn traject verweven. En ik werk gewichtsneutraal omdat ik van mening ben dat je gewicht niets zegt over je gezondheid en al HELEMAAL NIETS over jouw waarde als persoon.

Eetgedragcoach Ilona Roepen

Eerst weten of het wat voor jou is ?

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan, bespreek met mij waar je tegenaan loopt en waar je bij geholpen wilt worden. Ik leg je graag uit wat het traject inhoudt en wat je mag verwachten. Tevens kun je het werkboek inzien en ervaren of je door mij begeleid zou willen worden. En vervolgens beslis je helemaal zelf of je in het traject wilt stappen of niet.

Stel het niet langer uit. Neem vandaag die eerste spannende maar o zo belangrijke stap en dan spreken we elkaar snel.